Witam.
Jestem nowy na forum więc najpierw się przedstawię. Mam na imię Wojtek, mam 17 lat (tzn. 5 lipca będzie 17 ), jestem z małej miejscowości koło Gryfic (100km od Szczecina) Wyszoboru. Od niedawna jestem posiadaczem pięknej Bavarki E30 w Coupe.
Jak na razie mody Beemki istnieją tylko w głowie ze względu na brak funduszy ale jak tylko coś się będzie działo od razu napiszę. Powiem jeszcze że projekt będzie postępował bardzo powoli ze względu na mój niewielki budżet i małe doświadczenie więc proszę o wyrozumiałość
Teraz wygląda tak:
Coś o modyfikacjach:
Silnik:
- M40B16 - jest
- Planuje M50B25 lub B20 no chyba że w międzyczasie przybędzie funduszy.
Zawieszenie:
- Gleba + może jakiś mały negatyw jeszcze nie wiem na jakich częściach.
Karoseria:
- Dokładka zderzaka M Technik
- Black Hella własnej roboty
To najbliższe plany a co z tego wyniknie to wyjdzie w praniu
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2014-01-06, 13:10, w całości zmieniany 1 raz
Dlatego właśnie kupiłem ją już teraz
A co do wnętrza to mam tylko takie:
Ale zrobię zdjęcia w weekend to wrzucę bo w tygodniu jestem w szkole poza domem..
A co do środka to jest zadbane, oprócz siedzenia kierowcy, które jest podarte na siedzisku. Poza tym nie było palone tapicerka i obicia są czyste podsufitka także.
Uuu tego to ci nie powiem chyba że powiesz mi jak to sprawdzić, a i tak niedługo będę musiał jechać do lakierniczego bo potrzebuję puszkę na nadkola, także jak się dowiem to powiem dokładnie. A fotki z pierwszych modów już wkrótce
Wysłany: 2011-06-19, 21:02
Pamiętaj nie kupuj tanich zamienników, lepiej powoli a solidnie i na markowych częściach co do gleby to tylko -60/40 jak zrobisz 40/40 będziesz później zmieniał . Bardzo ładna sztuka. POWODZENIA !
Po komentarzach widzę że uważacie mnie za kolejnego wieś-tunera który nie zna się na rzeczy.. Mogę wam zagwarantować że samochód nie dostanie żadnych neonów, spojlerów, lambo doors ani zderzaków z laminatu wykonanych w przydomowej szopie. Planuje zrobić ją w germańskim stylu i proszę nie namawiajcie mnie na to żebym zostawił ją w seryjnym stanie.
No to teraz coś o pierwszych modach:
Zacząłem od przodu, czyli black hella no i czarna nerka.
Proszę parę fotek z prac rozbiórkowych:
Reflektory już wyciągnięte:
Beemka bez oczek i nerek:
Klosze z soczewek zeszły bez większych problemów, wystarczyło włożyć je do wrzątku i praktycznie same odeszły.
Niestety z dalekosiężnymi nie było już tak łatwo... Ale efekty potem
A tu danie dnia czyli zupka z reflektorów:
No a taki był efekt:
No cóż zadowolony to nie byłem...
Szablony krzyży.. myślę że wyszły w miarę dobrze, w weekend wycinam je z blachy
W ten weekend zrobiłem jeszcze czujnik wstecznego, który lekko zaśniedział, ale wystarczyło mu trochę WD-40 i powrócił do pracy
Na specjalne życzenie henryy1987 parę fotek ze środka:
Tu widać podarty fotel kierowcy:
Mam jeszcze prośbę, jeśli ktoś miałby reflektory (lewy i prawy) te zewnętrzne, a jeszcze lepiej same klosze to proszę o info na PW lub GG.
No i to by było jak na razie na tyle. Ciąg dalszy prac już w kolejny weekend
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-06-20, 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Plany widzę zacne. Zobaczymy w przyszłości co z tego wyjdzie. Jeśli potrzebujesz jakiś części to wal do mnie. Mam prawie całe E30 rozebrane więc gratów jest sporo. Pozdrawiam i życzę powodzenia w modach
Wysłany: 2011-06-21, 19:52
z tymi długimi to zawsze jest jakaś lipa, jak opalarką mijania schodzą w kilka sek, to z długimi też się zawsze bawiłem.. ale aż tak nie
cierpliwość z opalarką czyni cuda...
kurde, na alledrogo krzyży od groma za śmieszne pieniądze, chce Ci się jeszcze bawić w wycinanie?? chyba że to Ty sprzedajesz
powodzenia w modach
No właśnie też słyszałem o tych nieszczęsnych długich, ale teraz przekonałem się na własnej skórze
No właśnie tak myślę o tych krzyżach ale nie wiem jak będzie z kasą bo u mnie niestety nawet to głupie 20 zł to nie jest łatwy szmal
Kolego, jeśli chodzi o pęknięte klosze świateł to kup sobie nowe klosze od E34, powinny pasować, np takie http://moto.allegro.pl/kl...1660979726.html i będziesz miał jak nówki. Klosze od świateł mijania też proponuję kupić nowe, chyba że Twoje są w dobrym stanie. Ja jak kiedyś robiłem Black-Hella do E30 to kupowałem właśnie szkła od E34 i były takie same.
Właśnie się zastanawiam nad kupnem tych zamienników i ich jakością Ale skoro polecasz to chyba je wezmę
Aha czyli ja Cię źle zrozumiałem dzięki za opinię i sory za dygresję z mojej strony
A jeszcze mam pytanie czy podczas wiercenia otworów na mocowanie krzyży nie pęknie odblask? Bo reflektory są metalowe to trzeba będzie trochę przycisnąć żeby to przewiercić a boję się że stracę lampę
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-06-22, 23:20, w całości zmieniany 1 raz
Kup wszystkie 4 szkła nowe to dopiero będzie efekt Przy okazji porządne czyszczenie lamp w środku i będą jak nowe. Co do wiercenia to ja robiłem małym wiertłem i nic nie pękło, ale ostrożność wskazana.
A od której strony wierciłeś? Od zewnątrz?
A co do kloszy to te od soczewek są w dobrym stanie więc nie będę kupował nowych tylko je porządnie wyczyszczę
Miłość do tego samochodu objawia się na każdym kroku
Fotka oczywiście po moich pierwszych spinach
Jeszcze wtedy samochód nie był mój a już byłem w nim zakochany
A dzisiaj pomalowałem nerkę na czarny mat:
Będzie o ile dowiem się jak zdjąć te relingi
Przód już prawie kompletny czekam tylko na klosze i krzyże żeby złożyć wewnętrzne i będę jeszcze malował grill na czarny mat bo coś się za bardzo rzuca w oczy taki wyblakły
A nerkę zmatowałem papierem 500 na mokro i odtłuściłem
O folii nawet szczerze mówiąc nie pomyślałem
Relacja z prac nad blacharką:
Na pierwszy rzut oka nie wyglądało to źle ale jak się za to wziąłem to nie było już tak wesoło hehe
Po wstępnym oczyszczeniu wyglądało to tak:
Teraz już jest lepiej i nie ma śladu rudej, dzisiaj już pomalowałem nadkola farbą antykorozyjną, a w weekend biorę się za klejenie dziur matami żywicznymi.
Do zrobienia pozostało jeszcze drugie nadkole i to wgniecenie:
A tak wygląda nadkole od zewnątrz:
Aha no i przypominam że wszystko robię sam więc proszę o wyrozumiałość, wiem że nie jest to profesjonalna robota ale staram się jak tylko potrafię
Ostatnio zmieniony przez niemrawy94 2011-07-03, 21:45, w całości zmieniany 2 razy