Wysłany: 2010-03-19, 11:21 Chmielu [E30] Odubowa starej Serii 3
Co można o niej powiedzieć? Niestety nie wiele...
Kupowałem kiedyś chromowane zderzaki na allegro i szczęśliwie nie zamówiłem wysyłki, lecz pojechałem odebrać je osobiście.
Na allegro było wystawione zdjęcie białego sedana na wąskiej i od niego zabierałem te zderzaki, no i podczas rozmowy z tym Panem, który prowadził prywaty szrot/złom, złapałem temat BMW, które niedawno kupił w Niemczech, w celu oczywistym (tj. rozłożeniem i sprzedaniem na części).
BMW w Coupe na wąskiej lampie.
Oczywiście musiałem je zobaczyć
Niedawno wg. tej osoby to było jakieś 8 miesięcy od kiedy stała na placu i zdążyła zarosnąć jakimś chwastem...
Obejrzałem bardzo dokładnie i stwierdziłem, że lepszej e30 na wąskiej nie widziałem...
Autko miało m10, które nie odpalało...
Trochę przestraszył mnie ceną na początku, kiedy wliczył sobie silnik i zawieszenie, więc wziąłem od niego na początku wnętrze, pas przedni i zderzaki (żeby sobie przez przypadek nie sprzedał albo gdzieś nie przytarł)
W kolejny weekend wybrałem się po auto z lawetą.
Cena się bardzo zmniejszyła bo nie wiedziałem, że silnik ze skrzynią jest dla niego wart około 2000. Przednie i tylne zawieszenie też coś w ten deseń.
W każdym bądź razie okradł to auto z czego się tylko dało i zrobił mi super cenę.
Uratowałem ją od rozłożenie i rozsprzedania na części.
Teraz czeka aż śnieg się roztopi i przyjdą ciepłe dni.
A tak właśnie czeka
O zdjęciach spod maski zapomniałem:-)
No i rodzynek, podłoga wraz z szyberdachem
Proszę o dowartościowanie przez komentarze
_________________ Części do BMW:
mobile:
507-959-200
Auto było pełne psiej sierści... blee
Czyściłem co się dało by to jakoś wyglądało.
W podszybiu tam gdzie są wloty powietrza to w jednym roku znalazłem plaser miodu...
Rdza trafiła się w okolicy światełek nad rejestracją, ale tak to we wszystkich kanalikach i innych miejscach narażonych na działanie korozji jest bardzo ładnie
Teraz zastanawiam się co z nią zrobić. Czy włożyć żelazną m20b25 (śmigające na syntetyku)
czy też wkładać oryginalną m10...
Chodził mi po głowie projekt tego z m106 ale nowy silnik mi ktoś podkupił, przyznać się kto!
Dzięki za miłe komentarze
mobile:
507-959-200
a powiedz mi jak z dokumentami na to auto co planujesz zrobic z silnikiem bedzie tak jak z fabryki czy zmiana silnika na inny ja mam taki sam dylemat z mam swietna bude z malym przebiegiem bez gdzy ale m40b18. i nie chcialbym zmieniac nic pod maska chociaz m40 nie daje frajdy z razdy . W kazdym razie powodzenia w dalszych modach i dobrowadzeniu auta do stanu uzytkowania
W briefie trzech właścicieli jeżeli o to chodzi.
Na razie nie rejestruję, bo po co płacić OC skoro auto nie jeździ?
Co do rejestracji to auto na umowę-kupna sprzedaży samochodu było, więc też problemu nie powinno być
Co do silnika to sam nie wiem, nie chcę tyracza co ledwo jedzie
mobile:
507-959-200
No wygląda że zdrowa suczka
Nie wstawiaj w nią jakiegoś plastikowego motoru, proponuje albo oryginał tak jak był czyli M10 albo coś z gamy M20, auto będzie miało wtedy wartość, bo jak wstawisz jakiś plastik to kibel, bo jak to będzie wyglądać.
Ostatnio zmieniony przez bąku 2010-03-19, 15:41, w całości zmieniany 1 raz