BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Projekty i realizacja - [e36] M3 LS7 Karolina Pilarczyk

Karola_drift - 2010-01-03, 20:39
Temat postu: [e36] M3 LS7 Karolina Pilarczyk
Kilka slow o moim projekcie:
Auto bylo calkowicie przygotowane przez HPG.

Podstawa to czarne M3 E36 3.2.
W zeszlym roku Panowie z HPG wymienili silnik na corvettowska jednostke 5.7 V8 LS1.
Po zmianie walka silnik posiadal moc 400KM i 500Nm.

Autko posiada zawieszenie gwintowane D2, przerobiony przez HPG hamulec hydrauliczny D2, przerobiony przez HPG wydech, kubly Bimarco, kierownica sportowa Sparco, dyfer z E46 M3, buda auta zostala poszerzona o ok 11cm na strone.

Ale... bylo nam za malo ;)

LS1 zostal zastapiony przez LS7 o mocy 505Km i 640Nm. Skrzynia jest od Camaro Z28. Sprzęglo performansowe - spiek. Lekkie kolo aluminiowe Firenze.
Silnik jest niesamowity: kazda jednostka skladana jest recznie, sucha miska olejowa, V-ka sie kreci do 7,5 tys obrotow (rzadko spotykane jak na 7l i Vke).
Panowie z HPG spisali sie na medal pomimo potrzeby powaznych przerobek. Ogarniecie elektryki przy tym silniku to kosmos.

Najlepsze jest jednak to, ze wszystko wyglada jakby bylo fabryczne: wszystkie wskazniki z oryginalnej deski z M3 dzialaja prawidlowo - temperatura oleju, temperatura wody, check engine, obrotomierz.

Tu filmik z pierwszego odpalenia:
http://www.youtube.com/watch?v=GkRA_tVey_k

:) :):)

tomeczek - 2010-01-03, 20:44

masakra :D

pokaz fotki całości - jestem bardzo ciekawy jak to wyglada z zewnatrz.

witamy na forum :beer:

dzidziusbmw - 2010-01-03, 20:53

wszystko fajnie,projekt i przeznaczenie mi sie bardzo podoba ,ale za brak silnika bmw pod maska u mnie wielki minus :( ,pozdrowionka

PS. Prosimy zdjecia :)

rajoo - 2010-01-03, 20:59

http://www.karolinapilarczyk.pl/

cos takiego wyszperałem

528_driver - 2010-01-03, 21:06

o w morde masakra :wow: :wow: :wow:
i ten dzwiek.....zawsze kochalem amerykanski sound......

Yabi - 2010-01-03, 21:21

Się porobiło :? projekt ciekawy opakowanie też ale serce to usa hamburger :nie:
grzesiekd111 - 2010-01-03, 21:29

cus pieknego :shock: szacunek dla kolezanki , czekamy na foto
High-Tech - 2010-01-03, 21:33

Brawa za zapał, ale osobiście wolałbym s62 v8 lub s85 v10...

Z grzeczności nawet nie pytam o koszta :wink:

Powodzenia na zawodach.

ps. PROFANACJA :lol:

Sosen - 2010-01-03, 21:36

Siema Karola :wink:
Jakie plany na sezon?
Jakie planujesz opony do tego potwora?
pozdro
Sosen

bekkouche - 2010-01-03, 22:06

Yabi napisał/a:
projekt ciekawy opakowanie też ale serce to usa hamburger
dzidziusbmw napisał/a:
wszystko fajnie,projekt i przeznaczenie mi sie bardzo podoba ,ale za brak silnika bmw pod maska u mnie wielki minus ,pozdrowionka

Taa...

Dźwięk miażdży cyce, osiągi pewnie też... Piękna sprawa :shock:
Powodzenia :spoko:

dzidziusbmw - 2010-01-03, 22:09

dzwiek ochyda :evil: nienawidze v8 chodzi jak kupa lub jakis czoper bez tlumika. Jednak to kwestia gustu. Dla mnie za silnik duzy minus!!!
nokerman - 2010-01-03, 22:10

Grubo jak na kobitke ;)
nie ma sie co czepiać, motorek majd in usa - jak przystało na kebaba :mg:

Yabi - 2010-01-03, 23:27

nokerman napisał/a:

nie ma sie co czepiać, motorek majd in usa - jak przystało na kebaba :mg:

Hamburger w kebabie :lol:
No nic tylko powodzenia na torze życzyć i chłopakom d..y złoić :twisted:

Karola_drift - 2010-01-04, 15:02

Panowie - kocham bmw i wiem, ze jest to poniekad profanacja tej marki, ale powiedzcie szczerze, ktory silnik bmw daje taki potencjal i stosunkowo niewielkimi kosztami mozna tak latwo podkrecic silnik?? auto ma scisle okreslpone przeznaczenie i niestety silniki z bawarki nie spelnialy moich wymagan.. :(
Łukasz - 2010-01-04, 15:07

mówiąc językiem mniej oficjalnym :lol: " sracja nie profanacja"

super projekt i drzazga w oko fanatykom z klapkami na oczach.

Piekny dźwięk!

Powodzenia!

biemdablju - 2010-01-04, 15:44

Jezdzilem jak jeszcze w srodku był LS1 i już byla maskara, a teraz to już taki monster sie zrobil :spoko:

Pozdro wariatko :)

Sebastian

Rom535 - 2010-01-04, 20:20

Silnik Usa w aucie z Monachium to profanacja nie podoba mi sie projekt ,dzwiek kiszka jak polonez na gazniku bez filtra powietrza.Jak wsadzisz z e39 m5 to dam plusa i 5tke przybije.

Ale to nie znaczy ze nie bede Ci kibicowal !! !Powodzenia

MAJSU - 2010-01-04, 20:46

Będzie gaz ?? ???????????????
Alvex - 2010-01-04, 20:49

a ja chyba widzialem krotki reportaz na TVN TURBO o wlascicielce i tym samochodzie na jakis zawodach chyba na bemowie, o ile sie nie myle ;] ??
Karola_drift - 2010-01-04, 20:55

Rom - wspolczuje braku sluchu ;)
A silnika z m5, dopoki finansuje projekt i mam tu decydujacy glos, to nigdy nie wsadze - wiec nie przybijemy 5tki.

Silnik z m5 e39 przed liftem to nieudana jednostka (bieze olej i chodzi jak sieczkarnia). Po lifcie to fajny silnik, ale tak naprawde od 190km/h dopiero zaczyna jezdzic. Kompletnie nie ma dolu. Juz nie wspomne o serwisie - majatek!!
Mam porownanie, bo mielismy takie auto i nim jezdzilam.
LS1 chodzi o niebo lepiej od m5 e39. LS na jednym walku ma 500km i zjabiesty dol, a beemka na 4 walkach ma 400km i duzo gorszy dol.

Taaa - m5 e39 to "swietny" wybor - dwa przeplywomierze, vanosy.. ma sie co psuc..
Eh Panowie - tak jak pisalam - auto ma okreslone przeznaczenie i silniki beemki mi tego nie daja.

tomeczek - masakra to jest. Przy LS1 to bylo wariactwo, a teraz to bedzie fruwac ;)

528_driver - filmik oczywiscie tego nie oddaje. LS1 mi sie podobal, ale jak uslyszalam LS7 to zwariowalam!! Chce zabrac kamere i w fajnej jakosci to nagrac - tak na pamiatke :) Bede sobie puszczac na dobranoc ;)

High-Tech - koszty sa duzo mniejesze niz te ktore by byly zwiazane z silnikami jakie podales ;)

Sosen - hej!!! no wlasnie zbroje sie na sezon - zamierzam wystartowac we wszystkich zawodach organizowanych przez SSS i przez zespol z Wyrazowa :) )
A Ty jak?? slyszalam ze pozbyles sie autka...

Lukasz - dzieki wielkie :) ))

Sebastian - teraz to bedzie czyste wariactwo!! Zapraszam na przejazdzke :)

Majsu - jakis moze i bedzie ;) pytanie tylko jaki? :mg:

Alvex - zgadza sie :)

RoboCop - 2010-01-04, 21:15

A mnie się PROJEKT bardzo podoba i dziwię się, że niektórzy wyskoczyli ze swoim ortodoksyjnym podejściem do BMW, jak wiadomo, że auto do poważniejszej zabawy w sport (przeglądaliście stronkę Karoliny?)...
528_driver - 2010-01-04, 21:19

Karola poprosze o dobrej jakosci dzwiek w mp3 ustawie sobie jako dzwonek w telefonie.....ehhh musze to powiedziec (czytaj napisac)....Kobieto masz grande Cochones jak cholera ! :prosze: :prosze: :prosze: :brawo: :brawo: :brawo:
Karola_drift - 2010-01-04, 21:24

RoboCop - spojrzalam na Twoj podpis - moge duzo o poswieceniach dla pasji poopowiadac ;)

528_driver - masz to jak w banku ;)

kamil.k - 2010-01-04, 21:40

Karola_drift odważna babka jestes :D mam nadziej ze w tym roku znajde czas zeby popatrzecc jak sobie radzisz :)

czy to jest najmocniejszy driftowoz u nas czy ktos ma wiecej jeszcze :?: boja sie pomyslec co bedzie za rok :D

dzwiek ls7 powala . jezdziła po piotrkowie jedna corvetta i jak raz koło mnie przeleciał to nie wierzylem ze to robi taki halas :lol:

Tymon - 2010-01-04, 21:43

Karola_drift, ty tam planujesz jakiś gazik w postaci podtlenku :?: :mg:

Jeeeeeeeeeeezu :D
Podziwiam, projekt KOZAK :!:

Sosen - 2010-01-04, 21:46

Karola_drift napisał/a:
Sosen - hej!!! no wlasnie zbroje sie na sezon - zamierzam wystartowac we wszystkich zawodach organizowanych przez SSS i przez zespol z Wyrazowa :) )
A Ty jak?? slyszalam ze pozbyles sie autka...

nie nie, nie sprzedałem sprzętu i w przyszłym roku gdzieś tam się pojawię, ale sytuacja głównie zależy od monety :wink:
pozdrawiam i do zobaczenia

528_driver - 2010-01-04, 22:00

Sosen napisał/a:
nie nie, nie sprzedałem sprzętu i w przyszłym roku gdzieś tam się pojawię, ale sytuacja głównie zależy od monety
pozdrawiam i do zobaczenia

nie zawiedz wiernyh fanow Lukaszu ;)

Karola_drift - 2010-01-04, 22:01

Sosen - no taaaaak.. jak moglam uwierzyc plotkom???? na wlasnej d... sie jeszcze nie nauczylam.. no to suuuuper! Do zobaczenia!!!! :) :):)

Tymon - who knows?... ;) hehehe trzeba miec fantazje ;) i jaja jak to powiedzial 528_driver :mg:

Kamil - chyba nie bedzie najmocniejszy.. chyba.. nie jestem pewna. Wydaje mi sie, ze bedzie kilka jednostek powyzej 500KM. Ale niewatpliwie dzikus bedzie jednym z mocniejszych driftowozow :)

Tymon - 2010-01-04, 22:04

Karola_drift, respect :!:
Chętnie wybiorę się na jakąś eliminacje :spoko:

528_driver - 2010-01-04, 22:07

qrde bede musial obejrzec bestie w akcji....bede kciuki trzymal....za dwoje teraz.......eh jak dobrze ze 2 lapy mam ;)
SmasherE30 - 2010-01-04, 23:00

Cześć Karola! Miło że zawitałaś w nasze skromne progi!
No i fantastycznie że W KOŃCU POLSKA MA DRIFT (przepraszam za wyrażenie) LASKĘ W PEŁNEJ KRASIE!
Życzę powodzenia, a przede wszystkim bezawaryjności!

Pełną! HEJ!!!

Tors - 2010-01-04, 23:02

Ja od siebie napisze tyle że jeżeli chodzi o moją dbałość o to co ori to jest baaardzo duzy minus za motor! Ale że to driftowóz i żądzi się całkowicie innymi prawami niż zwykłe auto do jazdy po ulicach to OGROMNY plus za wpakowanie czegoś co teoretycznie wogóle w BMW nie ma racji bytu! Widać udało się i nawet jeździ! Będzie zamiatać niezle! Czekam z niecierpliwością na fotki po poszerzeniu auta! Wielkie gratulacje za podejście do tematu i szacuneczek z mojej strony! :beer:
Mack` - 2010-01-04, 23:16

Silnik zgadza się może nie fajny, bo nie Bmw, ale zgadzam się z Twoimi słowami Karola.
Widziałem fotki jakiś czas temu :) robią wrażenie. Gratki i życzę udanych dalszych postępów z autem i sukcesów. Wszystko ładnie pięknie oprócz jednego minusa. Jesteś zajęta! (wiadomo w jakim znaczeniu ;-) .)

Domier - 2010-01-04, 23:24

rozstaw jak w chevy to i silnik chevy :wink:
KORDI - 2010-01-04, 23:37

Cześć Karola! :)
Konkret projekt! Zresztą mówiłem Ci to jak rozmawialiśmy na bemowie w maju (na ćwiartce)
Jak dodawałem gazu na LS1 to był orgazm ciekawi mnie jak jest teraz... ;) :)

Pozdrawiam I powodzenia życze! :)
Paweł.

P.S.
Piękny odjazd wtedy w bemowie zrobiłas tylko czemu sie ochrona czepiała... :mg: 8-) :brawo:

alexil - 2010-01-05, 00:10

Silnik może i nie BMW ale muzyka 8 garów miażdży, bez względu na to co jest napisane na silniku. Super !
David - 2010-01-05, 08:40

Piekny projekt. Uwielbiam amyraknskie v8. :wink:
Karola_drift - 2010-01-05, 10:15

Tymon i 528_driver - ale zalozycie rozowa koszulke "Go Karola"? ;)

SmasherE30 - dzieki, dzieki :) dlatego LS - by nie bylo problemow. ;) Byleby tylko z laweta nie bylo problemow, to bede sie pojawiac na zawodach :) :):)

Tors - auto zostalo juz poszerzone o jakies 10cm na strone :) tylne blotniki zostaly o tyle wyciagniete. Przednie o ok 5cm.

Mack - tak - jestem zajeta: pracuje, trenuje i robie doktorat. Hahahaha :lol: to nie jest minus, bo nie jestem latwa osoba do zycia :)

Domier - taaaa - teraz to jest rozplaszczona zaba ;)

KORDI - ja nie wiem o co im chodzilo ;) kobieta jestem to sie nie znam ;)

alexil i David - V8 rzadzi! ;) a w 7l to jest mistrzostwo :)

waldziu22 - 2010-01-05, 11:51

Niektorzy troszke przesadzają z opiniami negatywnymi, przeciez to nie bedzie klasykiem... wyluzyjcie:)
Super projekt podoba mi się Bardzo uwielbiam takie projekty, bo sam kiedys mialem ale.. Polaka z sercem Japończyka:D super sprawa:D
Jestem pelen podziwu i jakbym mogł, to bym się chyba oświadczył, hehe :P
pozdrawiam

meles - 2010-01-05, 20:33

Ja dołączam się do pozdrowień i życzę wielu sukcesów. :)

PS. Tablice WOT... i wiadomo jaki jest styl jazdy. :wink:

Tymon - 2010-01-05, 22:50

Karola_drift napisał/a:
Tymon i 528_driver - ale zalozycie rozowa koszulke "Go Karola"?

Musi być różowa :?: :mg:
Jeszcze raz Szacunek :mg:

MCGUMA - 2010-01-05, 22:56

Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je :D
Dixi - 2010-01-05, 23:12

świetny projekt :)

Apropos silnika, moim zdaniem w tej kat. nie liczy się już nic tzn. samochód do driftu to samochód do driftu bez podziału na marki, modele itd. itp. ma być tak zrobione by dobrze jechał bokiem :)

valdi80 - 2010-01-05, 23:59

A ja bym z miłą chęcią śmigał E30 z big blokiem po ulicach.
Piękne auto koleżanko :wow: :jupi:
Ale wolałbym latać pojazdem , w którym ten silnik montowany był fabrycznie :wink: Vette to moje marzenie :oops:

SmasherE30 - 2010-01-06, 01:39

P.S.
Jeszcze jedno.
Przyznaj się gdzie poszedł oryginalny silnik. Z wizyt u FUSa i innych opinii i źródeł wykresopodobnych wiem że serduszko było cacy :)

Różowe?
Go Karola?

Czemu nie :D

RoboCop - 2010-01-06, 06:50

MCGUMA napisał/a:
Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je :D

Poczytaj kolego jakie były przyczyny włożenia tego a nie innego motoru 8-)
Karola to przecież wyjaśniła...

Łukasz - 2010-01-06, 09:17

MCGUMA napisał/a:

Po prostu przestań farmazonić, na czole jeszcze sobie szachownicę wytatuuj

co za fanatyzm....

BM 6 - 2010-01-06, 11:30

Coś mi się wydaje, że szykuje się niezła rywalizacja pomiędzy "pomarańczowo-czarnymi" i "różowymi" kibicami. :wink: A czy większa koszulka dla mnie (taka na szóstkę) znajdzie się? Czy nie?
waldziu22 - 2010-01-06, 13:36

meles napisał/a:
PS. Tablice WOT... i wiadomo jaki jest styl jazdy.

tablice? .... bialo+niebieski symbol chyba:D :D :D

Sosen - 2010-01-06, 16:21

BM 6 napisał/a:
Coś mi się wydaje, że szykuje się niezła rywalizacja pomiędzy "pomarańczowo-czarnymi" i "różowymi" kibicami. :wink:

Damy radę jakoś przecież :mg:

Karola_drift - 2010-01-06, 16:48

waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales? :)

meles - sluzbowy tez mam na WOT - pomimo ze fwd to dzisiaj tez sie fajnie slizgal :lol:

Tymon - sorry - koloru innego nie ma - musi byc widac,nie? ;)

Dixi - pewnie ze tak. A jak jeszcze sobie ulatwiasz to jezdzenie bokiem, to tym wieksza przyjemnosc i jakos nie bede sie przejmowac ze cokolwiek sprofanowalam ;)

valdi80 - mielismy taki projekt :) chcielismy przelozyc to wszystko do C5. Niestety - furmanka kasy :(

SmasherE30 - silniczek poszedlw dobre lapki i serducho bije dalej :)

BM6 - jasne ze sie znajdzie!!!!! Ale tylkopod warunkiem, ze bedziesz stac tuz kolo auta ;)

Sosen - pewnie ze damy rade!! po prostu - dasz mi wygrac, bo kobietom sie ustepuje przeciez, nie? hahahahaah :lol:

Sosen - 2010-01-06, 17:05

Karola_drift napisał/a:
Sosen - pewnie ze damy rade!! po prostu - dasz mi wygrac, bo kobietom sie ustepuje przeciez, nie? hahahahaah :lol:

Taaa :twisted:

:mg: :wink: :mg:

MCGUMA - 2010-01-06, 17:09

Łukasz napisał/a:
MCGUMA napisał/a:

Po prostu przestań farmazonić, na czole jeszcze sobie szachownicę wytatuuj

co za fanatyzm....

a Ty może zmień auto,bo przez takich zapewne jak Ty jest opinia w PL jaka jest...(miło jest dowalić komuś ?)zastanów się co piszesz i sam sobie wytatuuj na czole nie powiem co.Pozdrawiam

Ja cenie BMW za silniki i nie wyobrażam sobie innego motoru pod maską i tyle.

To co robi Karolina to jej sprawa,ja wyrażam swoją opinie i Tyle..Fajnie,ze kobieta driftuje i chwała jej za to :spoko:

Łukasz - 2010-01-06, 20:57

Jakby wszyscy mieli tak pozamykane poglądy to byśmy jeszcze w epoce Flinstonów siedzieli.

Karolina odważyła sie na ciekawą opcję jak najbardziej odpowiednią do tej zabawy. BMW nie posiada w ofercie silnika, który lączy w ten sposób moc, moment, prostotę i wytrzymałość. Zaawansowanie techniczne najlepszych silników BMW jest paradoksalnie przeszkodą w uzywaniu ich w takim sporcie, gdzie jedną z bardzo ważnych rzeczy są koszty eksploatacji.

Mam BMW, mam też auto japońskie, miałem francuskie i uważam, że trzeba mieć otwartą głowę na inne horyzonty, a nie zamykać się w swojej małej komórce z napisem BMW, która jest tylko cząstką motoryzacji.

Peace.

MCGUMA - 2010-01-06, 21:05

To nie tak,też miałem Toyote Celice-miło ją wspominam,dawno dawno temu był fiat 125p he he :lol: :) ,więc nie tylko BMW miałem :P

Peace

pabello - 2010-01-06, 22:28

a ja kocham BMW i chyba już nie zmienię marki na inną :wink:

co do auta to robi duże wrażenie na filmikach, co dopiero w realu.... :wow:
ech chciałbym je kiedyś zobaczyc w akcji....
życzę powodzenia...

Karola_drift - 2010-01-07, 16:50

Zapraszam 25.IV na eliminacje SSS ;)
KORDI - 2010-01-07, 19:38

gdzie..? :twisted:

PozdrOOfki.. :D

Karola_drift - 2010-01-08, 20:45

http://www.sss.org.pl/

:)

Bloody - 2010-01-09, 14:28

A będzie LPG? Bo jak nie to cały projekt nie ma sensu ;/

:lol: :lol:

A tak na poważnie, to super, że powstaje tak nietypowy projekt, a jeszcze fajniej, że inicjuije go kobieta :) Dźwięk z pewnością będzie powalał, osiągi także... No i umiejętności za kółkiem też zapewne niczego sobie. :)

Mam nadzieję, że zobaczę auto na zawodach driftingowych w Poznaniu :)
Powodzenia :)

waldziu22 - 2010-01-09, 17:08

Karola_drift napisał/a:
waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales?

stare dzieje, jak tylko prawko zrobilem, kupilem Fiata 125p, i wrzucilem silnik Od DATSUNA , niestety nie umiem wrzucac fotek.. niby tylko 40koni wiecej niz zwykły fiat ale dla mnie to juz było HOP w przód.:D ehhhh,

strzelba - 2010-01-09, 19:37

Karola_drift, to kiedy bedziesz robic ta sesje foto w magazynie na instalatorow
co bo ciekaw jestem tego twojego smigielka

driver - 2010-01-09, 23:26

no super zajawka dziewczyna ma talent :jupi: :brawo: widzialem kiedys w tv na bemowie , i ziomalka na WOT :spoko:
hebr - 2010-01-10, 00:40

wrzuc jakies zdjecia nawet i z sezonu 2009 :tak:
Karola_drift - 2010-01-11, 20:24

Bloody - niestety nie 25 kwietnia, ale mam nadzieje, ze bede miala okazje pojezdzic na torze w Poznaniu :)

waldziu22 - cudo!! co sie stalo z autkiem? :)

strzelba - hehe - jak tylko zrobi sie troche cieplej zeby tylka nie odmrozic a auto wyjedzie z warsztatu :mg:

driver - dobre beemy z na WOT ;)

heber - czegos poszukam :) a na razie:
http://www.furious.pl/art...rczyk/index.jpg
http://motoryzacja.interi...facetom,1406500
http://www.forumsamochodo...php?pic_id=1951

a tu w pelnej okazalosci:
http://www.youtube.com/watch?v=7Kt0rR_O050

KORDI - 2010-01-12, 00:10

hebr napisał/a:
wrzuc jakies zdjecia nawet i z sezonu 2009 :tak:

Pare fotek ode mnie.. ;)

PozdrOOfki.. :-D

Na bemowie będe robił wszystko żeby znowu być... :D

waldziu22 - 2010-01-12, 22:17

Karola_drift napisał/a:
waldziu22 - cudo!! co sie stalo z autkiem?

wylatał swoje, buda juz miala dosc, a nie opłącalo się juz tego utrzymywac. i silniek do garazu , auto na zyletki... czego do dzis dzień zaluje...:P bo jeszcze by się szoł w miasteczku starym kredensem zrobiło:)

waldziu22 - 2010-01-12, 22:19

a po bmw się wszyscy spodziewają ze kierowca wariat:)
waldziu22 - 2010-01-12, 22:28

Karola_drift napisał/a:
waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales?

nie wiem czy wejdzie ale postaram się umiescic zdjecie..
http://www.fotosik.pl/pok...0752445123.html

taluś - 2010-01-17, 18:42

Karola_drift, pozazdrościć projektu, zapału i umiejętności :brawo:
Według mnie żadna profanacja. Skoro ten silnik bardziej spełnia jej oczekiwania
to why not?
Liczę, że w tym roku zobaczę na żywo a i poznam koleżankę :D