|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Projekty i realizacja - [e36] M3 LS7 Karolina Pilarczyk
Karola_drift - 2010-01-03, 20:39 Temat postu: [e36] M3 LS7 Karolina Pilarczyk Kilka slow o moim projekcie:
Auto bylo calkowicie przygotowane przez HPG.
Podstawa to czarne M3 E36 3.2.
W zeszlym roku Panowie z HPG wymienili silnik na corvettowska jednostke 5.7 V8 LS1.
Po zmianie walka silnik posiadal moc 400KM i 500Nm.
Autko posiada zawieszenie gwintowane D2, przerobiony przez HPG hamulec hydrauliczny D2, przerobiony przez HPG wydech, kubly Bimarco, kierownica sportowa Sparco, dyfer z E46 M3, buda auta zostala poszerzona o ok 11cm na strone.
Ale... bylo nam za malo
LS1 zostal zastapiony przez LS7 o mocy 505Km i 640Nm. Skrzynia jest od Camaro Z28. Sprzęglo performansowe - spiek. Lekkie kolo aluminiowe Firenze.
Silnik jest niesamowity: kazda jednostka skladana jest recznie, sucha miska olejowa, V-ka sie kreci do 7,5 tys obrotow (rzadko spotykane jak na 7l i Vke).
Panowie z HPG spisali sie na medal pomimo potrzeby powaznych przerobek. Ogarniecie elektryki przy tym silniku to kosmos.
Najlepsze jest jednak to, ze wszystko wyglada jakby bylo fabryczne: wszystkie wskazniki z oryginalnej deski z M3 dzialaja prawidlowo - temperatura oleju, temperatura wody, check engine, obrotomierz.
Tu filmik z pierwszego odpalenia:
http://www.youtube.com/watch?v=GkRA_tVey_k
:):)
tomeczek - 2010-01-03, 20:44
masakra
pokaz fotki całości - jestem bardzo ciekawy jak to wyglada z zewnatrz.
witamy na forum
dzidziusbmw - 2010-01-03, 20:53
wszystko fajnie,projekt i przeznaczenie mi sie bardzo podoba ,ale za brak silnika bmw pod maska u mnie wielki minus ,pozdrowionka
PS. Prosimy zdjecia
rajoo - 2010-01-03, 20:59
http://www.karolinapilarczyk.pl/
cos takiego wyszperałem
528_driver - 2010-01-03, 21:06
o w morde masakra
i ten dzwiek.....zawsze kochalem amerykanski sound......
Yabi - 2010-01-03, 21:21
Się porobiło projekt ciekawy opakowanie też ale serce to usa hamburger
grzesiekd111 - 2010-01-03, 21:29
cus pieknego szacunek dla kolezanki , czekamy na foto
High-Tech - 2010-01-03, 21:33
Brawa za zapał, ale osobiście wolałbym s62 v8 lub s85 v10...
Z grzeczności nawet nie pytam o koszta
Powodzenia na zawodach.
ps. PROFANACJA
Sosen - 2010-01-03, 21:36
Siema Karola
Jakie plany na sezon?
Jakie planujesz opony do tego potwora?
pozdro
Sosen
bekkouche - 2010-01-03, 22:06
Yabi napisał/a: | projekt ciekawy opakowanie też ale serce to usa hamburger |
dzidziusbmw napisał/a: | wszystko fajnie,projekt i przeznaczenie mi sie bardzo podoba ,ale za brak silnika bmw pod maska u mnie wielki minus ,pozdrowionka
|
Taa...
Dźwięk miażdży cyce, osiągi pewnie też... Piękna sprawa
Powodzenia
dzidziusbmw - 2010-01-03, 22:09
dzwiek ochyda nienawidze v8 chodzi jak kupa lub jakis czoper bez tlumika. Jednak to kwestia gustu. Dla mnie za silnik duzy minus!!!
nokerman - 2010-01-03, 22:10
Grubo jak na kobitke
nie ma sie co czepiać, motorek majd in usa - jak przystało na kebaba
Yabi - 2010-01-03, 23:27
nokerman napisał/a: |
nie ma sie co czepiać, motorek majd in usa - jak przystało na kebaba |
Hamburger w kebabie
No nic tylko powodzenia na torze życzyć i chłopakom d..y złoić
Karola_drift - 2010-01-04, 15:02
Panowie - kocham bmw i wiem, ze jest to poniekad profanacja tej marki, ale powiedzcie szczerze, ktory silnik bmw daje taki potencjal i stosunkowo niewielkimi kosztami mozna tak latwo podkrecic silnik?? auto ma scisle okreslpone przeznaczenie i niestety silniki z bawarki nie spelnialy moich wymagan..
Łukasz - 2010-01-04, 15:07
mówiąc językiem mniej oficjalnym " sracja nie profanacja"
super projekt i drzazga w oko fanatykom z klapkami na oczach.
Piekny dźwięk!
Powodzenia!
biemdablju - 2010-01-04, 15:44
Jezdzilem jak jeszcze w srodku był LS1 i już byla maskara, a teraz to już taki monster sie zrobil
Pozdro wariatko
Sebastian
Rom535 - 2010-01-04, 20:20
Silnik Usa w aucie z Monachium to profanacja nie podoba mi sie projekt ,dzwiek kiszka jak polonez na gazniku bez filtra powietrza.Jak wsadzisz z e39 m5 to dam plusa i 5tke przybije.
Ale to nie znaczy ze nie bede Ci kibicowal !Powodzenia
MAJSU - 2010-01-04, 20:46
Będzie gaz ???????????????
Alvex - 2010-01-04, 20:49
a ja chyba widzialem krotki reportaz na TVN TURBO o wlascicielce i tym samochodzie na jakis zawodach chyba na bemowie, o ile sie nie myle
Karola_drift - 2010-01-04, 20:55
Rom - wspolczuje braku sluchu
A silnika z m5, dopoki finansuje projekt i mam tu decydujacy glos, to nigdy nie wsadze - wiec nie przybijemy 5tki.
Silnik z m5 e39 przed liftem to nieudana jednostka (bieze olej i chodzi jak sieczkarnia). Po lifcie to fajny silnik, ale tak naprawde od 190km/h dopiero zaczyna jezdzic. Kompletnie nie ma dolu. Juz nie wspomne o serwisie - majatek!!
Mam porownanie, bo mielismy takie auto i nim jezdzilam.
LS1 chodzi o niebo lepiej od m5 e39. LS na jednym walku ma 500km i zjabiesty dol, a beemka na 4 walkach ma 400km i duzo gorszy dol.
Taaa - m5 e39 to "swietny" wybor - dwa przeplywomierze, vanosy.. ma sie co psuc..
Eh Panowie - tak jak pisalam - auto ma okreslone przeznaczenie i silniki beemki mi tego nie daja.
tomeczek - masakra to jest. Przy LS1 to bylo wariactwo, a teraz to bedzie fruwac
528_driver - filmik oczywiscie tego nie oddaje. LS1 mi sie podobal, ale jak uslyszalam LS7 to zwariowalam!! Chce zabrac kamere i w fajnej jakosci to nagrac - tak na pamiatke Bede sobie puszczac na dobranoc
High-Tech - koszty sa duzo mniejesze niz te ktore by byly zwiazane z silnikami jakie podales
Sosen - hej!!! no wlasnie zbroje sie na sezon - zamierzam wystartowac we wszystkich zawodach organizowanych przez SSS i przez zespol z Wyrazowa )
A Ty jak?? slyszalam ze pozbyles sie autka...
Lukasz - dzieki wielkie ))
Sebastian - teraz to bedzie czyste wariactwo!! Zapraszam na przejazdzke
Majsu - jakis moze i bedzie pytanie tylko jaki?
Alvex - zgadza sie
RoboCop - 2010-01-04, 21:15
A mnie się PROJEKT bardzo podoba i dziwię się, że niektórzy wyskoczyli ze swoim ortodoksyjnym podejściem do BMW, jak wiadomo, że auto do poważniejszej zabawy w sport (przeglądaliście stronkę Karoliny?)...
528_driver - 2010-01-04, 21:19
Karola poprosze o dobrej jakosci dzwiek w mp3 ustawie sobie jako dzwonek w telefonie.....ehhh musze to powiedziec (czytaj napisac)....Kobieto masz grande Cochones jak cholera !
Karola_drift - 2010-01-04, 21:24
RoboCop - spojrzalam na Twoj podpis - moge duzo o poswieceniach dla pasji poopowiadac
528_driver - masz to jak w banku
kamil.k - 2010-01-04, 21:40
Karola_drift odważna babka jestes mam nadziej ze w tym roku znajde czas zeby popatrzecc jak sobie radzisz
czy to jest najmocniejszy driftowoz u nas czy ktos ma wiecej jeszcze boja sie pomyslec co bedzie za rok
dzwiek ls7 powala . jezdziła po piotrkowie jedna corvetta i jak raz koło mnie przeleciał to nie wierzylem ze to robi taki halas
Tymon - 2010-01-04, 21:43
Karola_drift, ty tam planujesz jakiś gazik w postaci podtlenku
Jeeeeeeeeeeezu
Podziwiam, projekt KOZAK
Sosen - 2010-01-04, 21:46
Karola_drift napisał/a: | Sosen - hej!!! no wlasnie zbroje sie na sezon - zamierzam wystartowac we wszystkich zawodach organizowanych przez SSS i przez zespol z Wyrazowa )
A Ty jak?? slyszalam ze pozbyles sie autka...
|
nie nie, nie sprzedałem sprzętu i w przyszłym roku gdzieś tam się pojawię, ale sytuacja głównie zależy od monety
pozdrawiam i do zobaczenia
528_driver - 2010-01-04, 22:00
Sosen napisał/a: | nie nie, nie sprzedałem sprzętu i w przyszłym roku gdzieś tam się pojawię, ale sytuacja głównie zależy od monety
pozdrawiam i do zobaczenia |
nie zawiedz wiernyh fanow Lukaszu
Karola_drift - 2010-01-04, 22:01
Sosen - no taaaaak.. jak moglam uwierzyc plotkom???? na wlasnej d... sie jeszcze nie nauczylam.. no to suuuuper! Do zobaczenia!!!! :):)
Tymon - who knows?... hehehe trzeba miec fantazje i jaja jak to powiedzial 528_driver
Kamil - chyba nie bedzie najmocniejszy.. chyba.. nie jestem pewna. Wydaje mi sie, ze bedzie kilka jednostek powyzej 500KM. Ale niewatpliwie dzikus bedzie jednym z mocniejszych driftowozow
Tymon - 2010-01-04, 22:04
Karola_drift, respect
Chętnie wybiorę się na jakąś eliminacje
528_driver - 2010-01-04, 22:07
qrde bede musial obejrzec bestie w akcji....bede kciuki trzymal....za dwoje teraz.......eh jak dobrze ze 2 lapy mam
SmasherE30 - 2010-01-04, 23:00
Cześć Karola! Miło że zawitałaś w nasze skromne progi!
No i fantastycznie że W KOŃCU POLSKA MA DRIFT (przepraszam za wyrażenie) LASKĘ W PEŁNEJ KRASIE!
Życzę powodzenia, a przede wszystkim bezawaryjności!
Pełną! HEJ!!!
Tors - 2010-01-04, 23:02
Ja od siebie napisze tyle że jeżeli chodzi o moją dbałość o to co ori to jest baaardzo duzy minus za motor! Ale że to driftowóz i żądzi się całkowicie innymi prawami niż zwykłe auto do jazdy po ulicach to OGROMNY plus za wpakowanie czegoś co teoretycznie wogóle w BMW nie ma racji bytu! Widać udało się i nawet jeździ! Będzie zamiatać niezle! Czekam z niecierpliwością na fotki po poszerzeniu auta! Wielkie gratulacje za podejście do tematu i szacuneczek z mojej strony!
Mack` - 2010-01-04, 23:16
Silnik zgadza się może nie fajny, bo nie Bmw, ale zgadzam się z Twoimi słowami Karola.
Widziałem fotki jakiś czas temu robią wrażenie. Gratki i życzę udanych dalszych postępów z autem i sukcesów. Wszystko ładnie pięknie oprócz jednego minusa. Jesteś zajęta! (wiadomo w jakim znaczeniu .)
Domier - 2010-01-04, 23:24
rozstaw jak w chevy to i silnik chevy
KORDI - 2010-01-04, 23:37
Cześć Karola!
Konkret projekt! Zresztą mówiłem Ci to jak rozmawialiśmy na bemowie w maju (na ćwiartce)
Jak dodawałem gazu na LS1 to był orgazm ciekawi mnie jak jest teraz...
Pozdrawiam I powodzenia życze!
Paweł.
P.S.
Piękny odjazd wtedy w bemowie zrobiłas tylko czemu sie ochrona czepiała...
alexil - 2010-01-05, 00:10
Silnik może i nie BMW ale muzyka 8 garów miażdży, bez względu na to co jest napisane na silniku. Super !
David - 2010-01-05, 08:40
Piekny projekt. Uwielbiam amyraknskie v8.
Karola_drift - 2010-01-05, 10:15
Tymon i 528_driver - ale zalozycie rozowa koszulke "Go Karola"?
SmasherE30 - dzieki, dzieki dlatego LS - by nie bylo problemow. Byleby tylko z laweta nie bylo problemow, to bede sie pojawiac na zawodach :):)
Tors - auto zostalo juz poszerzone o jakies 10cm na strone tylne blotniki zostaly o tyle wyciagniete. Przednie o ok 5cm.
Mack - tak - jestem zajeta: pracuje, trenuje i robie doktorat. Hahahaha to nie jest minus, bo nie jestem latwa osoba do zycia
Domier - taaaa - teraz to jest rozplaszczona zaba
KORDI - ja nie wiem o co im chodzilo kobieta jestem to sie nie znam
alexil i David - V8 rzadzi! a w 7l to jest mistrzostwo
waldziu22 - 2010-01-05, 11:51
Niektorzy troszke przesadzają z opiniami negatywnymi, przeciez to nie bedzie klasykiem... wyluzyjcie:)
Super projekt podoba mi się Bardzo uwielbiam takie projekty, bo sam kiedys mialem ale.. Polaka z sercem Japończyka:D super sprawa:D
Jestem pelen podziwu i jakbym mogł, to bym się chyba oświadczył, hehe
pozdrawiam
meles - 2010-01-05, 20:33
Ja dołączam się do pozdrowień i życzę wielu sukcesów.
PS. Tablice WOT... i wiadomo jaki jest styl jazdy.
Tymon - 2010-01-05, 22:50
Karola_drift napisał/a: | Tymon i 528_driver - ale zalozycie rozowa koszulke "Go Karola"? |
Musi być różowa
Jeszcze raz Szacunek
MCGUMA - 2010-01-05, 22:56
Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je
Dixi - 2010-01-05, 23:12
świetny projekt
Apropos silnika, moim zdaniem w tej kat. nie liczy się już nic tzn. samochód do driftu to samochód do driftu bez podziału na marki, modele itd. itp. ma być tak zrobione by dobrze jechał bokiem
valdi80 - 2010-01-05, 23:59
A ja bym z miłą chęcią śmigał E30 z big blokiem po ulicach.
Piękne auto koleżanko
Ale wolałbym latać pojazdem , w którym ten silnik montowany był fabrycznie Vette to moje marzenie
SmasherE30 - 2010-01-06, 01:39
P.S.
Jeszcze jedno.
Przyznaj się gdzie poszedł oryginalny silnik. Z wizyt u FUSa i innych opinii i źródeł wykresopodobnych wiem że serduszko było cacy
Różowe?
Go Karola?
Czemu nie
RoboCop - 2010-01-06, 06:50
MCGUMA napisał/a: | Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je |
Poczytaj kolego jakie były przyczyny włożenia tego a nie innego motoru
Karola to przecież wyjaśniła...
Łukasz - 2010-01-06, 09:17
MCGUMA napisał/a: | Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je |
Po prostu przestań farmazonić, na czole jeszcze sobie szachownicę wytatuuj
co za fanatyzm....
BM 6 - 2010-01-06, 11:30
Coś mi się wydaje, że szykuje się niezła rywalizacja pomiędzy "pomarańczowo-czarnymi" i "różowymi" kibicami. A czy większa koszulka dla mnie (taka na szóstkę) znajdzie się? Czy nie?
waldziu22 - 2010-01-06, 13:36
meles napisał/a: | PS. Tablice WOT... i wiadomo jaki jest styl jazdy. |
tablice? .... bialo+niebieski symbol chyba:D
Sosen - 2010-01-06, 16:21
BM 6 napisał/a: | Coś mi się wydaje, że szykuje się niezła rywalizacja pomiędzy "pomarańczowo-czarnymi" i "różowymi" kibicami. |
Damy radę jakoś przecież
Karola_drift - 2010-01-06, 16:48
waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales?
meles - sluzbowy tez mam na WOT - pomimo ze fwd to dzisiaj tez sie fajnie slizgal
Tymon - sorry - koloru innego nie ma - musi byc widac,nie?
Dixi - pewnie ze tak. A jak jeszcze sobie ulatwiasz to jezdzenie bokiem, to tym wieksza przyjemnosc i jakos nie bede sie przejmowac ze cokolwiek sprofanowalam
valdi80 - mielismy taki projekt chcielismy przelozyc to wszystko do C5. Niestety - furmanka kasy
SmasherE30 - silniczek poszedlw dobre lapki i serducho bije dalej
BM6 - jasne ze sie znajdzie!!!!! Ale tylkopod warunkiem, ze bedziesz stac tuz kolo auta
Sosen - pewnie ze damy rade!! po prostu - dasz mi wygrac, bo kobietom sie ustepuje przeciez, nie? hahahahaah
Sosen - 2010-01-06, 17:05
Karola_drift napisał/a: | Sosen - pewnie ze damy rade!! po prostu - dasz mi wygrac, bo kobietom sie ustepuje przeciez, nie? hahahahaah |
Taaa
MCGUMA - 2010-01-06, 17:09
Łukasz napisał/a: | MCGUMA napisał/a: | Pozdrawiam serdecznie,ale silnik to profanacja auta...jest duzo silnikow BMW ktore podołały misji...ale Twój wybór.Po prostu zabiłaś je |
Po prostu przestań farmazonić, na czole jeszcze sobie szachownicę wytatuuj
co za fanatyzm.... |
a Ty może zmień auto,bo przez takich zapewne jak Ty jest opinia w PL jaka jest...(miło jest dowalić komuś ?)zastanów się co piszesz i sam sobie wytatuuj na czole nie powiem co.Pozdrawiam
Ja cenie BMW za silniki i nie wyobrażam sobie innego motoru pod maską i tyle.
To co robi Karolina to jej sprawa,ja wyrażam swoją opinie i Tyle..Fajnie,ze kobieta driftuje i chwała jej za to
Łukasz - 2010-01-06, 20:57
Jakby wszyscy mieli tak pozamykane poglądy to byśmy jeszcze w epoce Flinstonów siedzieli.
Karolina odważyła sie na ciekawą opcję jak najbardziej odpowiednią do tej zabawy. BMW nie posiada w ofercie silnika, który lączy w ten sposób moc, moment, prostotę i wytrzymałość. Zaawansowanie techniczne najlepszych silników BMW jest paradoksalnie przeszkodą w uzywaniu ich w takim sporcie, gdzie jedną z bardzo ważnych rzeczy są koszty eksploatacji.
Mam BMW, mam też auto japońskie, miałem francuskie i uważam, że trzeba mieć otwartą głowę na inne horyzonty, a nie zamykać się w swojej małej komórce z napisem BMW, która jest tylko cząstką motoryzacji.
Peace.
MCGUMA - 2010-01-06, 21:05
To nie tak,też miałem Toyote Celice-miło ją wspominam,dawno dawno temu był fiat 125p he he ,więc nie tylko BMW miałem
Peace
pabello - 2010-01-06, 22:28
a ja kocham BMW i chyba już nie zmienię marki na inną
co do auta to robi duże wrażenie na filmikach, co dopiero w realu....
ech chciałbym je kiedyś zobaczyc w akcji....
życzę powodzenia...
Karola_drift - 2010-01-07, 16:50
Zapraszam 25.IV na eliminacje SSS
KORDI - 2010-01-07, 19:38
gdzie..?
PozdrOOfki..
Karola_drift - 2010-01-08, 20:45
http://www.sss.org.pl/
Bloody - 2010-01-09, 14:28
A będzie LPG? Bo jak nie to cały projekt nie ma sensu
A tak na poważnie, to super, że powstaje tak nietypowy projekt, a jeszcze fajniej, że inicjuije go kobieta Dźwięk z pewnością będzie powalał, osiągi także... No i umiejętności za kółkiem też zapewne niczego sobie.
Mam nadzieję, że zobaczę auto na zawodach driftingowych w Poznaniu
Powodzenia
waldziu22 - 2010-01-09, 17:08
Karola_drift napisał/a: | waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales? |
stare dzieje, jak tylko prawko zrobilem, kupilem Fiata 125p, i wrzucilem silnik Od DATSUNA , niestety nie umiem wrzucac fotek.. niby tylko 40koni wiecej niz zwykły fiat ale dla mnie to juz było HOP w przód.:D ehhhh,
strzelba - 2010-01-09, 19:37
Karola_drift, to kiedy bedziesz robic ta sesje foto w magazynie na instalatorow
co bo ciekaw jestem tego twojego smigielka
driver - 2010-01-09, 23:26
no super zajawka dziewczyna ma talent widzialem kiedys w tv na bemowie , i ziomalka na WOT
hebr - 2010-01-10, 00:40
wrzuc jakies zdjecia nawet i z sezonu 2009
Karola_drift - 2010-01-11, 20:24
Bloody - niestety nie 25 kwietnia, ale mam nadzieje, ze bede miala okazje pojezdzic na torze w Poznaniu
waldziu22 - cudo!! co sie stalo z autkiem?
strzelba - hehe - jak tylko zrobi sie troche cieplej zeby tylka nie odmrozic a auto wyjedzie z warsztatu
driver - dobre beemy z na WOT
heber - czegos poszukam a na razie:
http://www.furious.pl/art...rczyk/index.jpg
http://motoryzacja.interi...facetom,1406500
http://www.forumsamochodo...php?pic_id=1951
a tu w pelnej okazalosci:
http://www.youtube.com/watch?v=7Kt0rR_O050
KORDI - 2010-01-12, 00:10
hebr napisał/a: | wrzuc jakies zdjecia nawet i z sezonu 2009 |
Pare fotek ode mnie..
PozdrOOfki..
Na bemowie będe robił wszystko żeby znowu być...
waldziu22 - 2010-01-12, 22:17
Karola_drift napisał/a: | waldziu22 - cudo!! co sie stalo z autkiem? |
wylatał swoje, buda juz miala dosc, a nie opłącalo się juz tego utrzymywac. i silniek do garazu , auto na zyletki... czego do dzis dzień zaluje...:P bo jeszcze by się szoł w miasteczku starym kredensem zrobiło:)
waldziu22 - 2010-01-12, 22:19
a po bmw się wszyscy spodziewają ze kierowca wariat:)
waldziu22 - 2010-01-12, 22:28
Karola_drift napisał/a: | waldziu22 - brzmi interesujaco! a co konkretnie miales? |
nie wiem czy wejdzie ale postaram się umiescic zdjecie..
http://www.fotosik.pl/pok...0752445123.html
taluś - 2010-01-17, 18:42
Karola_drift, pozazdrościć projektu, zapału i umiejętności
Według mnie żadna profanacja. Skoro ten silnik bardziej spełnia jej oczekiwania
to why not?
Liczę, że w tym roku zobaczę na żywo a i poznam koleżankę
|
|